RU  UA

Пономарьов: Запрошення Навального в Німеччину - привід, щоб відмовитися від "Північного потоку - 2"

Російський політичний діяч Ілля Пономарьов заявив, що за запрошенням на лікування до берлінської клініки "Шаріте" отруєного в Росії опозиційного політика Олексія Навального може стояти відмова Німеччини від будівництва газопроводу "Північний потік-2".

Про це він сказав в інтерв'ю Роксані Руно в програмі "Всьо по бєспрєдєлу" на Апостроф TV.

За словами Пономарьова, коли стало ясно, що Олексія Навального отруїли, Німеччина вирішила "зіграти" з Росією на загострення.

"Це була явна гра на загострення з боку німців. Для чогось. І мені здається, що це "для чогось" може бути тільки одним приводом: вони зрозуміли, що потрібно відмовлятися від "Північного потоку-2", але треба було "зберегти обличчя", - зазначив Пономарьов.

Пономарьов заявив, що отруєння Навального для Німеччини стало саме таким приводом.

"Навальний став саме таким приводом - або відмовитися від "Північного потоку-2", або передомовитися з Путіним про умови введення його в експлуатацію. Але я думаю, що Німеччина свідомо використовує зараз цей момент", - пояснив Пономарьов.

Як повідомляв "Апостроф", за результатами трьох незалежних лабораторій, російського опозиціонера Олексія Навального отруїли речовиною з групи "Новачок". Дослідження проб раніше проводилися в спеціальній лабораторії Бундесверу, тепер вони підтверджені в клініках Франції та Швеції.