RU  UA

У "Слузі народу" розповіли, чи можуть заборонити Telegram-канали

Заборонити Telegram-канали, які поширюють фейки, в Україні юридично неможливо, оскільки адміністрація додатку знаходиться в іншій країні. Про це заявила народна депутатка України від фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук в ефірі Апостроф Live.

"Тут питання тільки до інформаційної гігієни. Наскільки людина здатна сприймати інформацію, яка кишить конспірологією і де найчастіше імена і посади співпадають з правдою. Тут треба дуже обережно відноситися до анонімних джерел інформації. Коли це конкретна людина з іменем і прізвищем або це Telegram-канал якогось медіа, яке реально існує, це добре", - зазначила депутатка.

Серед знайомих Євгенії Кравчук багато депутатів, які взагалі перестали користуватися Telegram. Вони видаляють застосунок з телефонів як "ворожий додаток". Сама Кравчук Telegram-канали не читає, а переглядає.

"Я переглядаю їх. Але дивлюся на них, як лікар дивиться на пацієнта, з професійної точки зору. Як голова підкомітету з питань інформаційної політики я не знаходжу там нічого нового. Я просто слідкую за трендами: хто, що і кому вкидає, і кому це може бути вигідно", - резюмувала Кравчук.