RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Проект "Тримор’я" і курс на НАТО: Зеленський і Дуда виступили з гучною заявою

Президенти України і Польщі Володимир Зеленський з Анджеєм Дудою зробили заяву про українсько-польські двосторонні відносини.

Про це йдеться на сайті глави держави.

Вони підкреслили, що мета двох держав взаємодіяти, щоб Україна в подальшому поглибила відносини з Європейським Союзом на принципах асоціації і глибокої економічної інтеграції. У той же час Зеленський подякував Польщі за практичну підтримку євроатлантичних прагнень України, перш за все в процесі реформування національного сектору безпеки і оборони відповідно до стандартів НАТО.

У свою чергу Дуда зазначив, що Польща підтримує більш тісну співпрацю України з ініціативою "Тримор'я" ( "Ініціатива трьох морів" (ІТМ), також відома як "Балто-Адріато-Чорноморська ініціатива"). Це об'єднання 12 держав Європейського союзу, розташованих в Центральній і Східній Європі (вони всі мають вихід до Адріатичного, Балтійського і Чорного морів).

Як заявляв колишній міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко в ефірі Апостроф Live, відносини між Україною і Польщею під час правління Володимира Зеленського значно кращі та якісніші, якщо порівняти з україно-польськими відносинами за часів Петра Порошенка.