RU  UA

Зеленський повернув Україну на правильний шлях у відносинах з Польщею - дипломат

Відносини між Україною та Польщею за каденції Володимира Зеленського є значно кращими і якіснішими, якщо порівняти з україно-польськими відносинами за часів Петра Порошенка. Про це заявив колишній міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко в ефірі Апостроф Live, коментуючи візит президента Польщі Анджея Дуди в Україну.

"Є бажання знайти порозуміння. Воно не буде даватися просто, але разом з тим немає нічого такого, що б за бажання двох сторін не можна було вирішити. Звичайно, всі згадують ситуацію з франко-німецьким протистоянням протягом століть, але ж вони знайшли порозуміння. Я думаю, що зараз ми якраз на правильному шляху. Можна тільки вітати зусилля президента Зеленського в цьому напрямку", - зауважив Грищенко.

За словами колишнього очільника МЗС, найкращий період розбудови відносин між країнами припав на президентство Леоніда Кучми.

"Однозначно добре за Зеленського, а взагалі найкраще було за президента Кучми. Якраз тоді почалися ці процеси порозуміння і практичної співпраці, і стратегічне партнерство було започатковано тоді і доволі непогано працювало. Порівнювати з Порошенком просто не доводиться, бо він, мені здається, зумів якщо не зламати, то серйозно пошкодити взагалі і саме співробітництво, і саму ідею того, що Україна і Польща можуть бути серйозними партнерами на міжнародній арені", - наголосив Грищенко.