RU  UA

Чого чекати Україні від Трампа і Байдена: дипломат висловився про підсумки майбутніх виборів в США

У вівторок, 3 листопада, відбудуться вибори президента США: за пост глави держави змагатимуться чинний президент Дональд Трамп і кандидат від Демократичної партії Джо Байден.

Що означатиме перемога і Трампа, і Байдена для України, розповів міністр закордонних справ України у 2003-2005 і 2010-2012 роках Костянтин Грищенко в ефірі Апостроф Live.

Дипломат пояснив існуючу думку про те, що Трамп невигідний Україні, а Байден - це можливість перемогти Російську Федерацію, стати серйозним партнером для США.

"Те, що з Трампом не вийшло - це очевидно. І не вийде - бо у Трампа є якась неприродна любов до Росії. Якщо протягом цих років, з урахуванням того, що йому треба переобиратися, він ще якось йшов назустріч традиційній республіканській лінії, яка за своєю суттю є антиросійською, то після виборів, як багато хто вважає, у нього не буде таких обмежень", - пояснив Грищенко.

За словами Грищенка, якщо Трамп отримає перемогу, він зможе підпорядкувати своїй волі будь-які надії республіканців, тим більше демократів, стосовно політичної лінії щодо України.

"Ніхто не очікував, що Трамп почне говорити таким тоном з НАТО, що він доведе до високого рівня напруги відносини з Китаєм. Зараз говорять, що його вплив буде відчуватися ще довго, навіть якщо він повністю програє вибори. Тому що політика США стала по своїй манері більш конфронтаційною, більш жорсткою", - пояснив дипломат.

Грищенко також додав, що рішення Трампа підтримувати Україну буде дуже позитивним, але навряд чи варто на це сподіватися.

"Що стосується Байдена, у нього теж є багато, скажімо так, негативного присмаку з тих пір, коли його ім'я прив'язувалася до корупційних скандалів в Україні. Тому і тут відносини між США і нинішньою владою в Україні не будуть простими", - додав дипломат.

Більш детально про бачення Костянтином Грищенком ситуації з виборами президента США читайте в матеріалі "Апострофа": "З Трампом в України не вийде, але і у Байдена є негативний післясмак - Костянтин Грищенко".

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика