RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

В Україні гроші з COVID-фонду направили на зйомку патріотичного кіно: гучні деталі

У середу, 28 жовтня, Кабінет міністрів своєю постановою дозволив використати бюджетні кошти з так званого "коронавірусного" фонду на зйомки телесеріалів патріотичного спрямування.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства культури та інформаційної політики України, інформацію також підтвердив на своїй сторінці в Facebook глава Мінкульту Олександр Ткаченко.

Так, уряд вніс зміни до постанови КМУ "Про внесення змін до пункту 9 Порядку використання коштів для здійснення деяких заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-Co V-2" і підтримав постанову, яка погоджує порядок і дозволяє оголосити пітчинг патріотичних серіалів.

"Це дасть можливість ефективніше використати 100 млн грн, виділених на створення цього суспільно значущого аудіовізуального контенту та підтримку кіногалузі в умовах коронакризи", - йдеться в повідомленні Мінкульту.

За словами глави Мінкульту Олександра Ткаченка, 100 млн. грн. на проведення конкурсу було заплановано ще з літа в рамках 1 млрд. грн. інституційної підтримки сфери культури.

"Це спрощує телевізійникам роботу над проектами за рахунок державного фінансування", - додав Ткаченко.

Він звернув увагу на те, що завдяки рішенню отримають роботу люди, які працюють в кіноіндустрії і через довготривалу відсутність системних зйомок живуть у стані простою.

"Потрібно продовжувати розвивати український телевізійний продукт, залучаючи до цього талановитих митців. З українськими акторами та про українські наративи", - додав Ткаченко.

Однак рішення Кабміну про чергове використання "коронавірусного" фонду не за цільовим призначенням викликало бурхливу реакцію українців.

Як повідомляв "Апостроф", в уряді повідомили, що перекинуті на будівництво доріг кошти державного бюджету країни, які спочатку були виділені для онкохворих, будуть повернуті МОЗ в наступному році.

До слова, колишній міністр фінансів України, економіст Ігор Уманський заявив, що з коштів спеціального фонду державного бюджету України для боротьби з наслідками епідемії коронавірусу на систему охорони здоров'я країни використано лише 1%, а також привідкрив завісу того, що приховується за масштабним проектом президента Володимира Зеленського і його команди "Велике будівництво", і назвав його картелем.