RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

На охорону здоров'я в Україні використано 1% "ковідного" фонду - Уманський

Колишній міністр фінансів України, економіст Ігор Уманський заявив, що з коштів спеціального фонду державного бюджету України для боротьби з наслідками епідемії коронавірусу на систему охорони здоров'я країни використано лише 1%.

Про це він розповів в ефірі "Апостроф ТВ" в передачі "Всьо по бєспрєдєлу з Роксаною Руно".

За словами Уманського, на момент планування "ковідного" фонду у березні 2020 року його кошти планувалося направити на підготовку закладів системи охорони здоров'я до роботи в умовах пандемії коронавірусу.

"Його планували використати на підготовку медичної системи і - найголовшіше - на надання підтримки бізнесу в цих складних умовах", - зазначив Уманський.

Однак все сталося не так, як було заплановано.

"Сьогодні я побачив звіт Кабміну про використання цих коштів. Лише 650 мільйонів гривень використано на охорону здоров'я - це 1%", - зауважив екс-міністр і назвав верхом цинізму перекидку коштів державної програми підтримки онкохворих в Україні на дороги про програмі "Велике будівництво".

"Я б ще зрозумів, якби ці кошти перекинули на боротьбу з коронавірусом - придбання апаратів штучної вентиляції легень, іменних комплексів, медпрепаратів. В цьому ще була б логіка. Але не на дороги", - наголосив Уманський.

Як повідомляв "Апостроф", колишній міністр фінансів України, економіст Ігор Уманський привідкрив завісу того, що приховується за масштабним проектом президента Володимира Зеленського і його команди "Велике будівництво", і назвав його картелем.

До слова, в уряді повідомили, що перекинуті на будівництво доріг кошти державного бюджету країни, які спочатку були виділені для онкохворих, будуть повернуті МОЗ в наступному році.