RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Загрожує кривавий хаос: Зеленський різко звернувся до "слуг народу" через КСУ

Президент Володимир Зеленський звернувся до нардепів з фракції партії "Слуга народу" з аудіозверненням, в якому закликав проголосувати за законопроект про перезавантаження Конституційного суду і пообіцяв "жорстке перезавантаження всієї системи".

Запис, який з'явився у партійному чаті "Слуги народу", опублікувало видання LIGA.net.

Президент у своєму зверненні наголосив, що скандальні рішення КСУ поставили країну на грань катастрофи.

"Або країна знову буде втягнута в кривавий хаос, або держава знову як система прозорих правил і домовленостей припинить своє існування", - заявив президент.

Він закликав нардепів зупинити "хаос, який створює Конституційний суд за гроші", оскільки це може вилитися в протистояння на вулицях, які будуть "жорсткою, але справедливою" відповіддю суспільства.

Зеленський заявив, що президентська команда змогла "шокувати стару корупційну політику", але їй вдалося частково відновити сили. Тепер старі політики будуть намагатися спокусити нардепів грошима і привілеями, тому "слуги народу" повинні показати єдність і готовність битися за себе і свою політику.

"Ми ведемо бій не проти Конституційного суду, а за імідж України, за її репутацію, за неповернення до минулого. Спробуємо жорстко перезавантажити всю систему. Час розмов закінчився, час вмовлянь і м'якості. Необхідно прийняти жорстке рішення по КСУ, обов'язково. Це навіть не прохання. Ніяких прохань, коли знищують цінності", - підкреслив президент.

"Чи готові ми поставити на кін смерть країни? А якщо ні - то разом беремо на себе відповідальність і разом відновлюємо справедливість і законність", - завершив звернення до "слуг" президент.

Як повідомляв "Апостроф", президент України Володимир Зеленський вважає, що рішення Конституційного суду щодо декларування може бути "проявом змови частини старих еліт і олігархів".

Додамо, що представник парламенту в КСУ Ольга Совгиря ("Слуга народу") повідомила, що новий склад Конституційного суду України можна буде сформувати впродовж 8 місяців.