RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

В "Слузі народу" зробили важливу заяву про долю Конституційного суду

Новий склад Конституційного суду України, який опинився в центрі скандалу через рішення про скасування кримінальної відповідальності за недостовірне е-декларування, можна буде сформувати впродовж 8 місяців.

Про це в коментарі "РБК-Україна" повідомила представник парламенту в КСУ Ольга Совгиря ("Слуга народу").

За словами Совгирі, питання про звільнення з посад суддів КСУ і його "перезавантаження" є політичним вирішенням питання, однак в Україні вже були ситуації, коли кризи доводилося вирішувати саме політико-правовими рішеннями.

У випадку "розгону КСУ", про який йшлося на засіданні РНБО, новий склад можна буде сформувати до середини наступного року.

"Це легко порахувати, у законі про КСУ всі терміни визначені: і подання кандидатур, і проведення конкурсів, це від трьох до шести місяців. Але слід мати на увазі, що, звичайно ж, COVID вносить корективи", – додала Ольга Совгиря.

Як повідомляв "Апостроф", президент України Володимир Зеленський вважає, що рішення Конституційного суду щодо декларування може бути "проявом змови частини старих еліт і олігархів".

Також стало відомо, що заплановане на 2 листопада 2020 року засідання Конституційного суду України несподівано скасували. О 12.00 Велика палата Конституційного суду почне розгляд подання депутатів щодо положень Конституції, які стосуються землі.