RU  UA

​Так було з Януковичем і Ющенком: в Слузі народу пояснили необхідність законопроекту Зеленського щодо КСУ

Законопроект № 4288 "Про відновлення суспільної довіри до конституційного судочинства", який зареєстрував у Верховній Раді президент Володимир Зеленський, може привести до істотних позитивних результатів.

Про це розповів в ефірі "Апостроф Live" представник президента України Володимира Зеленського в Конституційному суді (КСУ), нардеп "Слуги народу" Федір Веніславський.

Він зазначив, що підтримує політико-правовий вихід з ситуації, що склалася, пов'язаної з рішенням Конституційного суду. Політик згадав і попередній досвід в Україні, коли неодноразово приймалися політичні рішення.

"Можна згадати і рішення ВРУ про визнання Януковича, що втратив повноваження і статус президента, коли він втік до Ростова. Це і рішення Верховної Ради про відновлення дії Конституції звичайним законом 22 лютого 2014 року. Це і третій тур виборів президента Ющенка, який не був передбачений ні Конституцією, ні законами України, це і скасування рішення КСУ Верховною Радою", - підкреслив Веніславський.

За його словами, нинішня ситуація має суттєві негативні наслідки для України і для євроатлантичної інтеграції України. Саме тому слід діяти політичними методами.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Прийшов час діяти політично - представник Зеленського в КСУ Федір Веніславський.