RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Намагатиметься тримати нитки в своїх руках: озвучено прогноз з відходу Путіна від влади

Президент Росії Володимир Путін старіє, але ймовірно він не планує піти з влади. Швидше за все, він має намір ще 6 років бути президентом РФ.

Таку думку висловив "Апострофу" відомий німецький журналіст видання Frankfurter Rundschau Штефан Шолль, який пише про Україну і Росію.

Його колонка "На скільки хворий Володимир Путін? Президента рідко бачать в Кремлі" стала дуже популярною в Німеччині і опинилася серед найпопулярніших запитів в Google. Однак, схоже, Путін не збирається залишати свій пост.

"Ну, я не писав, що він іде. Я писав, що він старіє, і що на своїй посаді - занадто довго. Але я не бачу, що він хворіє або збирається йти. Єдине, що стосується його фізичної форми, - в цьому році він ще не грав в хокей. Два рази на рік він з великим задоволенням, як я розумію, брав участь в показових матчах "нічної хокейної ліги", яку сам і придумав ", - сказав Шолль.

Він також пояснив деякі дивні моменти в поведінці глави РФ останнім часом.

"Навесні, коли в Росії була перша хвиля коронавірусу, під час відео-конференцій було видно, як він грає з ручками. У моєму розумінні, це більше знак, що йому нудно від того, що відбувається, для нього воно вже не дуже важливо. Може, це теж пов'язано з віком. Але все-ж людина стільки років цим займається, для нього це вже рутина і, як я розумію, адреналіну він від цього вже не отримує. Деякі речі, як я розумію, Путіна вже навіть дратують - ось ці всякі наради, велика увага до своєї персони ...", - зазначив журналіст.

Він пояснив, що не маючи конкретної інформації, журналісти засновують свою думку на аналізі того, що відбувається. Однак малоймовірно, що Путін пробуде при владі до 2036-го року, як заплановано в конституційній реформі.

"Що стосується, Путіна, я думаю, він не планує піти. Навряд чи він залишиться до 2036-го року, але наступного разу він буде балотуватися і має намір ще 6 років бути президентом Росії", вважає Шолль.

Він також висловив свої припущення, що буде, якщо Путін все ж піде.

"Я думаю, не виключено, що таке трапиться - раптом він все-таки хворіє або захворіє і вирішить, що треба когось на свій пост влаштовувати. Тоді, швидше за все, буде сценарій так званого "тандему", коли Медведєв замінив Путіна на 4 роки на посаді президента. Цього разу це буде не обов'язково Медведєв - просто людина з кола, якому Путін довіряє. Може, він буде не дуже авторитетний, не надто самостійний, через якого Путін зможе і далі тримати в своїх руках нитки, образно кажучи", - вважає журналіст.

При цьому, в разі раптового форс-мажорного зникнення нинішнього президента Росії, в країні запрацюють механізми, які прописані в Конституції. Чинний прем'єр-міністр стане в.о. президента.

"І я вважаю, що немає значення, хто це буде, він буде мати великі шанси залишитися на цій посаді. Звичайно, будуть різні кандидати від різних груп еліт, хоч невелика підкилимна боротьба, але буде. Але фаворитом в ній буде прем'єр-міністр", - каже Штефан Шолль.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Путін поверне Донбас тільки в якості "троянської конячки" - німецький журналіст Штефан Шолль.