RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

Після Нового року Санду приїде до Зеленського, щоб вивчити важливе питання

Новообраний президент Молдови Майя Санду планує в січні відвідати Україну з офіційним візитом для зустрічі з президентом Володимиром Зеленським.

Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook після зустрічі з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

Вона розповіла, про що йшлося на цій зустрічі.

"Обговорювали негайний початок співпраці для відновлення двосторонніх відносин, які застопорилися на чотири роки. Наголосили на необхідності співпраці в плані європейської інтеграції, зміцненні безпеки в регіоні, в тому числі шляхом мирного врегулювання придністровського конфлікту, забезпеченні енергетичної безпеки, поліпшенні інфраструктури в регіоні і сприяння торгівлі", - написала Санду.

Вона додала, що сторони заявили про взаємну підтримку територіальної цілісності і суверенітету кожної держави. А також домовилися організувати візит Майї Санду до Києва в січні.

Про те, як зміниться політичне життя в Молдові, що буде з Придністров'ям і якими можуть бути відносини України та Молдови при Майї Санду, читайте в матеріалі "Апострофа": Придністров'я - це курка, яка несе золоті яйця, і Санду це розуміє - експерт з Молдови.