RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Сімох українців звинуватили у втручанні в вибори в США: опубліковано список

У понеділок, 11 січня, Міністерство фінансів США по контролю за іноземними активами (OFAC) застосувало додаткові заходи проти семи громадян України та 4 медіа-ресурсів, яких звинувачують в спробі вплинути на президентські вибори в США 2020 року.

Про це сказано на офіційному сайті Мінфіну США.

Серед громадян України, проти яких введено санкції - колишні чиновники українського уряду Костянтин Кулик, Олександр Онищенко, Андрій Теліженко та нинішній народний депутат Олександр Дубинський. Крім того, в списку значаться Дмитро Ковальчук, Антон Симоненко та Петро Журавель.

Всі вони так чи інакше пов'язані з Андрієм Деркачем, якого на сайті Мінфіну США називають "російським агентом впливу" і проти якого вже було введено санкції через розголошення плівок з аудіозаписами переговорів людей, голоси яких дуже схожі на колишнього президента України Петра Порошенка, віце-президента США Джо Байдена і колишнього глави Держдепу Джона Керрі.

"Вони неодноразово робили публічні заяви, щоб просувати дезинформаційні розповіді про те, що чиновники уряду США брали участь в корупційних діях в Україні. Ці зусилля узгоджуються і підтримують зусилля Деркача, який, виступаючи агентом російських спецслужб, впливав на президентські вибори в США 2020 року", - сказано в повідомленні.

Серед медіа-ресурсів в списку згадані ТОВ "Ера-Медіа", інформагентство Only News, Nabuleaks і ТОВ "Скептик" ("Бегемот Медіа").

Серед медіа-ресурсів, які, як сказано в повідомленні, просували "фальшиві розповіді на замовлення Деркача, згадані ТОВ" Ера-Медіа ", інформагентство Only News, Nabuleaks і ТОВ" Скептик "(" Бегемот Медіа "), які теж потрапили в список санкцій.

В результаті сьогоднішнього рішення майно і власність названих громадян України, що перебуває під юрисдикцією США, заблоковано, громадянам США заборонено брати участь в ділових операціях з ними.

Детальніше про те, чому Україні категорично не можна було втручатися в президентські вибори в США читайте в матеріалі "Апострофа": Між молотом і ковадлом: чому Зеленському не можна зв'язуватися ні з Трампом, ні з Байденом