RU  UA

Росію будуть "калічити": озвучено прогноз, як США можуть вдарити по режиму Путіна

США після перемоги на виборах Джо Байдена можуть в посиленому режимі тиснути на Росію з метою вирішити збройний конфлікт на Донбасі.

Таку думку в ефірі "Всьо по бєспрєделу" на телеканалі Апостроф TV висловив радник глави ОПУ і спікер української делегації в ТКГ Олексій Арестович.

Зокрема, він припустив, що тиск міжнародних партнерів України на Кремль зараз набагато ефективніше, ніж рік тому.

Відповідаючи на запитання ведучої, до чого тут президент США Джо Байден, Олексій Арестович заявив: "Це моє гіпотетичне припущення. Я не як радник, а як Олексій Арестович так думаю. Що їх могло змусити? Тиск Франції та Німеччини - це доконаний факт. Два заяви МЗС Франції і Німеччини були зроблені в листопаді і грудні. Потім навіть були дві заяви російського МЗС, які говорили, що Франція і Німеччина втратили можливість бути посередниками через те, що зайняли надто проукраїнську сторону. Тим не менш, цей тиск не сприяв проведеню зустрічі політичних радників до кінця року, а тепер вона проводиться".

Радник глави ОПУ припустив, що Джо Байден може допомогти ефективніше вирішувати питання по Донбасу, але міжнародна дипломатія вимагає точних формулювань.

"Можливо, збільшать тиск на Росію. Наприклад, новими санкціями, які будуть її калічити. У Росії зараз дуже погані справи у фінансовому плані. Навіть у відкриті джерела потрапила інформація про те, що військовий бюджет Збройних сил Росії в цьому році скоротили", - підсумував Арестович в ефірі програми.

Читайте детальніше в матеріалі "Апострофа": На Путіна можна впливати і вже є результат - Олексій Арестович.