RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Зеленський підписав закон про посилення відповідальності за брехню в декларації: що загрожує порушникам

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про покарання за декларування недостовірної інформації.

Про це йдеться на сайті глави держави.

За брехню в декларації передбачається покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі. Так, внесення недостовірних відомостей в декларації, які відрізняються від достовірних на суму від 500 до 2000 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, карається штрафом від 3000 до 4000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від 150 до 240 годин. Або передбачається покарання обмеженням волі на строк до 2 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Якщо особа умисно внесла неправдиві відомості до декларації на суму понад 2000 прожиткових мінімумів, то пропонується встановити покарання у вигляді штрафу від 4000 до 5000 неоподатковуваних мінімумів, або громадські роботи на строк від 150 до 240 годин, або обмеження волі на строк до 2 років, або позбавлення волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади (до 3 років).

Також передбачається покарання за невнесення даних в декларацію: штраф від 2500 до 3000 неоподатковуваних мінімумів чи громадські роботи від 150 до 240 годин, або позбавлення волі до 2 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років.

Як повідомляв "Апостроф", в 2020 році родичі деяких народних депутатів від президентської політсили "Слуга народу" несподівано стали власниками елітних автомобілів. Йдеться про батьків-пенсіонерів нардепа Сергія Нагорняка, Олександра Горобця і Олександра Дануци, а також про дружину Юрія Корявченкова.