RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Епоха бідності для них закінчилася: які елітні авто купили сім'ї "слуг народу" в 2020 році

В 2020 році родичі деяких народних депутатів від президентської політсили "Слуга народу" несподівано стали власниками елітних автомобілів. Йдеться про батьків-пенсіонерів нардепа Сергія Нагорняка, Олександра Горобця і Олександра Дануци, а також про дружину Юрія Корявченкова.

Про це йдеться в розслідуванні проекту "Слідство. Інфо".

У 2020 році батько народного депутата, голови підкомітету з питань енергоефективності Сергія Нагорняка став власником елітного автомобіля Лексус ES 350 2020 року випуску. Середня вартість такого авто – $50 000. 69-річний пенсіонер мешкає у селищі на Житомирщині і також має у власності МАЗ 1994 року випуску.

Народний депутат в коментарі журналістам відмовився коментувати походження коштів батька на дороге авто.

"У батьків є якісь свої там заощадження, не дуже коректно це коментувати", — сказав він. Але зв’язатися з самим Володимиром Нагорняком журналістам не вдалося.

Мама народного депутата Олександра Горобця, який також є членом енергетичного комітету ВР, перед Новим роком придбала Мерседес Бенц G-500 2019 року випуску, який відомий як "кубиком". На сайтах з продажу авто ця автівка коштує $150-300 тисяч. Мама депутата — пенсіонерка, раніше працювала у медичній сфері. В останній декларації депутат зазначив, що користується автомобілями БМВ 530E і Ленд Ровер, які оформлені на його маму. Разом ці автівки коштують майже 900 тисяч гривень або $32 тисячі.

Власницею новенької Тойоти Ленд Крузер 2020 року випуску в минулому році стала дружина народного депутата Юрія Корявченкова, відомого як "Юзік" зі студії "Квартал 95". Така автівка коштує $80-250 тисяч залежно від комплектації.

У останній декларації нардепа вказано, що його дружина має готівкові заощадження – $40 тисяч та 100 тисяч гривень. При цьому родина, як вказав сам Корявченков, має кредит на понад $180 тисяч, з якого виплачено приблизно четверть.

2020-й рік також став успішним і для мами народного депутата з правоохоронного комітету Олександра Дануци. Пенсіонерка, яка раніше очолювала невелике місто на Кіровоградщині, купила 2 однокімнатні квартири у Києві, які разом коштують щонайменше $100 тисяч. Нардеп повідомив журналістам, що квартири придбані на заощадження його матері та родини сестри. І сам він користуватися новопридбаними квартирами не планує. Наразі депутат проживає у готельному номері, який оплачується бюджетними коштами.

Як повідомляв "Апостроф", проти заступника директора НАБУ Гізо Углави відкрито кримінальну справу, його підозрюють в отриманні хабара.