RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Рада знову провалила голосування за призначення Вітренка міністром енергетики

28 січня Верховна Рада провалила голосування за призначення Юрія Вітренка на посаду віце-прем'єр-міністра - міністра енергетики.

За його кандидатуру проголосували тільки 204 народних обранця. Трансляція із залу Верховної Ради пройшла на YouTube.

Кандидатуру Вітренка в Раду вніс особисто голова уряду Денис Шмигаль. Профільний комітет розглянув відповідне питання під час перерви.

Відзначимо, що 25 січня президент Володимир Зеленський особисто просив народних депутатів підтримати кандидатуру в.о. міністра енергетики Юрія Вітренка під час голосування у Верховній Раді за повноцінне призначення його міністром.

Вітренко - економіст і фінансист, гендиректор інвестиційної компанії AYA Capital. Він також відомий по своїй роботі в "Нафтогазі". Він - син колишнього нардепа Наталії Вітренко.

У 1996 році новоспечений міністр закінчив бакалаврат Київського національного економічного університету за спеціальністю "Міжнародна економіка", а в 1997 році - закінчив магістратуру КНЕУ. Також він проходив практику в Університеті науки і техніки в штаті Айова в США.

Кар'єру Вітренко починав помічником бухгалтера в "Укрінбанку", а потім працював аналітиком в Українській фінансовій групі.

У 1998 - 2002 роках обіймав різні посади в міжнародній компанії в сфері аудиторських і консультаційних послуг PricewaterhouseCoopers, а в 2002 році взяв участь в проектах по розробці стратегії НАК "Нафтогаз України".

У 2010 році створив інвестиційну компанію "ЕйВайЕй Кепітал" (AYA Capital).

У квітні 2019 року Вітренка призначили головою наглядової ради ПАТ Укрнафта, тоді ж президент призначив Вітренка членом наглядової ради Укроборонпрому.

Нагадаємо, що в грудні Рада також не підтримала його призначення.