RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

"Це сумна глава в історії": Байден відреагував на рішення щодо імпічменту Трампа

Президент США Джо Байден відреагував на рішення Сенату виправдати колишнього президента Дональда Трампа. Він засмучений, що імпічмент його попередника відхилений, і Трамп знову може стати президентом.

Про це повідомляє Reuters.

Вже через кілька годин після того, як було оголошено остаточне рішення Сенату, Байден заявив: "Ця сумна глава в нашій історії нагадала нам, що демократія крихка".

Президент США зробив акцент на тому, що всеж 57 сенаторів, серед яких і 7 республіканців, проголосували за те, щоб визнати Дональда Трампа винним в підбурюванні до повстання і оголосити йому імпічмент. Однак голосів все одно не вистачило.

"Хоча остаточне голосування не привело до засудження, суть звинувачення не заперечується. Навіть ті, хто виступає проти цього вироку, такі як лідер меншості в Сенаті (Мітч) Макконнелл, вважають, що Дональд Трамп винен," - підсумував Байден.

Згадав президент в своєму звернення і про загиблого офіцера поліції Капітолію Брайана Сінніке. Байден, високо оцінив мужність тих, хто докласти зусиль для захисту цілісності американської демократії в той страшний день, 6 січня.

Як писав "Апостроф" раніше, Байден може отримати доступ до розмов Трампа і Путіна - їх зміст був таємницею.