RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Рада розблокувала роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів

На своєму засіданні в середу, 3 березня, Верховна Рада України прийняла за основу в першому читанні законопроект №3711-д, в якому прописаний порядок формування Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Про це стало відомо в ході засідання ВР.

Пропонується, щоб до складу конкурсної комісії з питань доброчесності входили три людини з числа суддів або суддів у відставці, запропоновані Радою суддів, і три людини, запропоновані відповідно Радою прокурорів, Радою адвокатів, Національною академією правових наук в особі президії.

У ВККС буде входити 16 членів, яких призначає Вища рада правосуддя за результатами конкурсу терміном на чотири роки.

Також визначені чіткі терміни внесення пропозицій щодо кандидатур до складу Конкурсної комісії з питань доброчесності, її формування, визначаються вимоги до кандидатів до складу цієї комісії, права і обов'язки її членів.

Крім того, в документі прописаний порядок проведення конкурсу і призначення на посаду члена ВККС.

Встановлюється загальне правило для визначення кількості суддів у суді, за яким ця функція покладається на Вищу раду правосуддя після отримання консультативних висновків від Державної судової адміністрації та Пленуму Верховного суду (для визначення кількості суддів Верховного суду).

Як повідомляв "Апостроф", крім того, на засіданні 3 березня Верховна Рада України прийняла за основу законопроект №420, який передбачає скасування переведення годинників, яке проводять для переходу на зимовий або літній час.