RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

В СБУ відреагували на резонансне рішення РНБО по Харківським угодам

Служба безпеки України почала досудове розслідування за фактом вчинення державної зради під час підписання так званих "Харківських угод".

Про це увечері 12 березня повідомила прес-служба СБУ.

"Головне слідче управління Служби безпеки України почало досудове розслідування за фактом вчинення державної зради в період з 2008 по 2010 роки. Кримінальне провадження відкрито щодо посадових осіб органів державної влади", - уточнили в відомстві.

Там же вказали, що слідство уважно вивчає обставини підготовки і підписання 21 квітня 2010 року "Угоди між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту РФ на території України до 2042 року".

Зокрема, СБУ перевірить дотримання регламенту і процедур під час її затвердження депутатами Верховної Ради.

За даними СБУ, підписання цього документа призвело до збільшення кількості особового складу військових формувань і спецслужб РФ, які мають відношення до анексії території АР Крим.

Як повідомляв "Апостроф", на засіданні Ради національної безпеки і оборони України 11 березня обговорювалися вісім питань, серед яких - питання про повернення в державну власність авіабудівного підприємства "Мотор Січ".