RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Кравчук назвав спосіб уникнути широкомасштабного конфлікту на Донбасі

РФ може зробити фатальну помилку, якщо буде провокувати на окупованому Донбасі повномасштабний військовий конфлікт.

Про це попередив перший президент України, глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук в ефірі телеканалу Україна 24.

За його словами, ситуація на Донбасі "йде хвилями", але на сьогоднішній день немає вагомої причини для початку широкомасштабного військового конфлікту з боку країни-агресора.

"Ситуація ніколи не була мирною, вона хвилями йде - то піднімається, то опускається. Ситуація зараз загострилася, можливо, це якась реакція і на наші дії. Коли ми вели себе більш спокійно, то вони теж дивилися. А коли почали президент Зеленський і РНБО реально діяти, реально робити відповідні кроки, санкції, призупиняти роботу пропагандистських телеканалів, які робили, що хотіли, ясна річ, що вони також почали діяти. Але я не думаю, що це може стати причиною широкомасштабного конфлікту. Якщо це могло комусь то прийти в голову, це була б не просто помилка, а трагічна помилка Росії", - запевняє Леонід Кравчук.

Глава української делегації в ТКГ також розповів, що може змусити Кремль поважати суверенітет України.

У тому випадку, якщо до переговорів в "Нормандському форматі" долучаться США, то це змусить Москву дотримуватися міжнародного права.

"Треба вирішити на рівні президента Сполучених Штатів Америки, або це буде віце-президент, або держсекретар, але хтось офіційно повинен бути присутнім. Тому що Росія має такий характер - вона ніколи не слухає тих, кого вона не боїться, будемо говорити відверто" , - продовжив Кравчук в ефірі телеканалу.

Перший президент України не сумнівається, що Сполучені Штати - єдина країна в світі, з якою Росія "буде рахуватися обов'язково".

"Байден сказав, що не дозволить більше Росії порушувати норми міжнародного права, вести себе по відношенню до України, нехтуючи її суверенітетом, територіальною цілісністю і незалежністю ... Таким чином, присутність там США могло б дати нормандському формату більше впливу і більше сили", - резюмував він в ефірі телеканалу Україна 24.

раніше Леонід Кравчук розповів, чого очікувати від бойовиків на Донбасі після нових санкцій РНБО.