RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Зеленський опинився на роздоріжжі: названо головну причину скандалу з "вигнанням" Дубінського

Виключення нардепа Олександра Дубінського з партії "Слуга народу" говорить про те, що команда президента України Володимира Зеленського напоказ хоче дистанціюватися від оточення бізнесмена Ігоря Коломойського. При цьому поки "точка неповернення" у відносинах між ними йому не пройдена.

Таку точку зору в коментарі "Апострофу" висловив політичний експерт Ярослав Макітра.

За його словами, поки не відбувся прямий контакт Зеленського з Вашингтоном, не можна говорити про те, що там отримали, чого хотіли від Банкової.

"Президент якщо поки не почав грати в реальності проти Коломойського, то, як мінімум, публічно змушений робити відповідні заяви. Так, і дії щодо Дубинського не схожі на узгоджені з олігархом, адже з партії і фракції виключати можна по-різному. Зараз же стався скандал. Ймовірно, поки не пройдена точка неповернення: не заведені справи по самому Коломойському, не застосовано до нього санкції, хоча РНБО показала, що може це робити", - сказав він.

Також експерт звернув увагу на те, що відносини Банкової і олігарха стають гірше і гірше і це не імітація.

"Не факт, що Зеленський хоче саме цього, але він змушений діяти відповідно до обставин. Зараз він - на роздоріжжі, і подивимося, чим історія з Коломойським закінчиться для нього", - додав він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Удар "Дубиною": чи повірять за океаном в серйозність атаки Зеленського на Коломойського