RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

Меркель і Путін обговорили загострення на Донбасі: подробиці розмови

Президент Росії Володимир Путін поговорив по телефону з канцлером Німеччини Ангелою Меркель про загострення на Донбасі, вона вимагала у глави РФ скоротити російську військову присутність поблизу українських кордонів.

Про Україну без України: чому дует Меркель-Макрон вирішив поговорити з Путіним

Про це повідомляє "РИА-Новости".

Своєю чергою прес-служба Кремля заявила, що обидва лідери висловили стурбованість ескалацією та закликали сторони конфлікту до стриманості і активізації переговорів.

Російська сторона повідомила, що Путін "наголосив на необхідності виконання київською владою раніше досягнутих домовленостей, зокрема щодо налагодження прямого діалогу" з окупаційною владою в ОРДЛО. Він також наполягав на присвоєнні "особливого статусу" окупованому Донбасу.

"Підтверджено план подальшої тісної координації зусиль Росії і Німеччини, зокрема в "нормандському форматі" по лінії політрадників і міністрів закордонних справ", - додається в заяві країни-агресора.

Як повідомляв "Апостроф", заступник голови адміністрації Володимира Путіна Дмитро Козак заявив, що "Росія може встати на захист жителів Донбасу, якщо буде змушена".