RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Зеленський намагався провести переговори з Путіним після загибелі бійців біля Шумів: спливли деталі

Після загибелі чотирьох українських бійців в районі селища Шуми 26 березня президент України Володимир Зеленський намагався провести переговори з главою Росії Володимиром Путіним.

Про це заявив в інтерв'ю "Радіо Свобода" Олексій Арестович, радник української делегації в ТКГ, радник Андрія Єрмака - глави Офісу президента Володимира Зеленського.

"Після 26 березня, коли загинули відразу 4 військовослужбовців і двоє були поранені, президент Зеленський намагався провести консультації з усіма лідерами, з огляду на Путіна ... Путін відмовив. І на наступний день відповідну заяву, що ми не бачимо, про що розмовляти", - сказав Арестович.

При цьому на наступний день Путін провів переговори з Донбасу з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і главою Франції Еммануелем Макроном.

"Але, пам'ятайте, Макрон, Меркель і Путін видають на наступний день три дуже різних заяви. Французька і німецька радикально відрізняються від російськоъ. Вони збігаються фактично тільки по одному пункту - продовження консультацій на рівні політичних радників. Тобто зараз головний центр прийняття рішен , домовленостей - це якраз рівень політичних радників ", - зазначив Арестович.

Як повідомляв "Апостроф", 8 квітня Володимир Путін поговорив по телефону з Ангелою Меркель про загострення на Донбасі, вона зажадала у глави РФ скоротити російську військову присутність поблизу українських кордонів.