RU  UA

Путін переслідує свою мету на Донбасі, він може піти трьома шляхами - генерал

На даний момент Росія в особі її очільника Володимира Путіна хоче досягти своєї мети на Донбасі. Для цього вона може піти трьома шляхами, складовою яких є нарощування інтенсивності бойових дій.

Про це в ефірі Апостроф Live на АпострофTV заявив заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України 2006-2010 роках генерал-лейтенант Ігор Романенко.

"Росія хоче досягти мети. Швидше, не Росія як така, а Путін, який її очолює та царствує вже третій десяток років. Є три різновиди того, що вона може зробити з військової точки зору. Тобто підвищити інтенсивність бойових дій. Вважається, що зараз бойові дії мають низьку інтенсивність, хоча, як відомо, майже щодня ми втрачаємо своїх військових", - додав Романенко.

За словами екс-заступника начальника Генштабу ЗСУ, Росія та окупаційні війська можуть піти на розширення ОРДЛО чи на бойові дії середньої інтенсивності за постачання води в Крим.

"Другий рівень – це локальна війна на рівні ведення бойових дій на Донбасі, щоб розширити, як їхні пропагандисти вже сказали в Донецьку, ОРДЛО до адміністративних кордонів Донецької та Луганської областей. Чи, наприклад, 14 км в Криму від кордонів Криму, як вони зараз визначили, за структуру, яка зупинила просування води на Крим, з середньою інтенсивністю", - наголосив він.

На даний момент на окупованих територіях не достатньо російських військових та бойовиків для ведення широкомасштабної війни. Проте тієї кількості людей вистачить для того, щоб почати таку війну.

"Ну і для того, щоб вести широкомасштабну війну треба сформувати угрупування від 240 тисяч військових. Зараз у них менше – біля 80 російських плюс два корпуси, але не стільки, щоб вести це. Але для того, щоб починати, сили є. Тому на даний час такий стан. Підуть чи не підуть – питання в тому, як будуть розвиватися відповідні дії навколо цього. Так, як і завжди: наскільки він відчує, що є супротив йому, є відсіч. Тоді він зупиняється", - резюмував генерал-лейтенант.