RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Знайшли "американський слід": Росія відповіла на висилку дипломатів з Чехії

Після новини про те, що влада Чехії має намір вислати 18 російських дипломатів через причетність Росії до вибухів, які сталися ще в 2014 році під Врбетіце на складі боєприпасів, з'явилася офіційна відповідь і реакція на це російської сторони - в Міністерстві закордонних справ РФ вислали з країни 20 співробітників посольства Чехії і заявили про "американський слід".

Інформація про різку відповідь Росії з'явилася в Telegram-канал Lshot.

У неділю, 18 квітня, Москва оголосила 20 співробітників посольства Чехії персонами нон грата в країні і заявила, що вони повинні покинути РФ до кінця 19 квітня.

У МЗС РФ відкинули всі звинувачення на свою адресу з приводу вибухів семирічної давності на складах боєприпасів в Чехії. Російське відомство нагадало, що раніше Чехія звинувачувала в цьому інциденті керівників фірм, які володіють даними складами.

"Цей ворожий крок став продовженням серії антиросійських акцій, зроблених Чехією за останні роки. Не можна не бачити також американський слід. У прагненні догодити США на тлі недавніх американських санкцій відносно Росії чеська влада в цій частині навіть перевершила своїх заокеанських господарів.

Висловлюємо чеській владі рішучий протест. Приймемо відповідні заходи, які змусять авторів цієї провокації усвідомити всю повноту відповідальності за руйнування основ нормального розвитку відносин між нашими країнами", - зазначили у відомстві Лаврова.

Додамо, що чеська поліція оголосила в розшук Олександра Петрова і Руслана Боширова, які є причетними до отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки в Солсбері (Велика Британія). Поліція Чехії вважає, що вони також мають відношення до вибуху на складі боєприпасів в місті Врбетіца в 2014 році.

Як писав "Апостроф" раніше, Чехія викине "Росатом" з мільярдного проекту.