RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Це важливий знак": експерт пояснив, чому Путін "забув" про Україну в своєму посланні

Те, що президент Росії Володимир Путін не торкався питання України під час щорічного послання Федеральним зборам, повинно викликати тривогу.

Про це "Апострофу" розповів співдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Центру Разумкова Михайло Пашков.

За його словами, такі слова - це важливий знак.

"Можна припускати, що готуються якісь дії, рішення, які Путін не хоче розкривати і не планує публічно це оприлюднити. Ймовірно, він залишає собі певний карт-бланш і можливість для маневру. Тому, так, звичайно, з якогось боку це можна розцінювати і як рух до компромісу, оскільки ситуація дуже складна. А з іншого боку це може викликати побоювання: готуються деякі акції, про які навряд чи публічно збираються говорити", - сказав Пашков.

Також експерт звернув увагу на слова Путіна про "червоні лініії" і про те, що буде з тими, хто їх перейде.

За словами Пашкова, така заява дуже небезпечна.

"Так само як і "димова завіса" навколо Білорусі, якій було більше присвячено уваги, причому знову ж в форматі тиражування міфу про державний переворот, змову і спробу вбивства Лукашенка. Тобто Путін тиражує вигадки, які в принципі, на його думку, будуть виправдовувати подальшу російську агресію", - вважає експерт.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Деескалація або димова завіса: чому Путін промовчав про Україну