RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Затримали, але на кілька хвилин: у справі сина Гладковського стався несподіваний поворот

Син колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор Гладковський, якого раніше оголосило в розшук Національне антикорупційне бюро (НАБУ), повернувся в Україну.

Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на свої джерела.

За їхніми даними, Ігор Гладковський прибув в Україну рейсом з Франкфурта разом з батьком. На кордоні він був на кілька хвилин затриманий прикордонниками, але пізніше його відпустили.

Раніше в НАБУ заявили, що підозрюють Ігоря Гладовского в реалізації схеми з постачання контрабандних товарів підприємствам "Укроборонпрому" з використанням ТОВ "Оптімумспецдеталь" та інших компаній у 2015-2017 роках. За цією схемою Ігорю Гладковському нібито перерахували 50% від загальної суми незаконно отриманого прибутку - 950 тисяч гривень.

Нагадаємо, що 18 жовтня 2019 року Олегу Гладковському було повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ст.366-1 Кримінального кодексу України.

Як повідомляв "Апостроф", в жовтні 2019 роки за колишнього першого заступника секретаря РНБО і фігуранта скандалу з поставками військової техніки Олега Свинарчука-Гладковського внесли заставу, після чого він вийшов на свободу.