RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

За Гладковського внесли заставу: з'явилися подробиці

У понеділок, 21 жовтня, за колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) і фігуранта гучного скандалу з поставками військової техніки Олега Свинарчука-Гладковського внесли заставу.

Про це повідомляє "Обозреватель".

10,6 млн грн за вихід Гладковського з СІЗО заплатила його сім'я.

Варто відзначити, що раніше адвокат Гладковського Руслан Волинець заявив, що захист не згодний з рішенням суду, але повинен виконувати його до рішення Апеляційного Вищого антикорупційного суду, саме тому буде внесена застава.

Як повідомляв "Апостроф", 17 жовтня Гладковського затримали детективи Національного антикорупційного бюро при спробі виїхати з країни.

18 жовтня йому повідомили про підозру у зловживанні владою або службовим становищем та декларування недостовірної інформації. За даними слідства, Гладковський на посаді першого заступника секретаря РНБО забезпечив включення в державне оборонне замовлення і подальшу закупівлю вантажних авто МАЗ-6317 ("Богдан-6317") за завищеними цінами у дочірнього підприємства "Автоскладальний завод №2", що входить до складу "Богдан Моторс ", кінцевим бенефіціаром якої він є. Державі було завдано збитків на суму 10,62 млн грн.

19 жовтня Вищий антикорупційний суд (ВАКС) відправив Гладковського під арешт з альтернативою застави в 10,623 млн грн. У ВАКС пояснили, що застава відповідає сумі завданих збитків.