RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

НАБУ оголосило в розшук сина Гладковського: названо причину

22 квітня НАБУ оголосило в розшук одного з восьми підозрюваних у справі "Оптімумспецдеталь" Ігоря Гладковського, сина колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, якого підозрюють у зловживаннях з оборонним замовленням у 2017 році.

Про це повідомила прес-служба відомства.

"Слідство має достатні підстави вважати, що підозрюваний, розслідування фактів участі якого в корупційній схемі завершено, переховується від органів слідства і суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності", - сказано в повідомленні.

Гладковського оголосили в розшук 21 квітня в відповідно до рішення детектива НАБУ. До цього він тричі не з'явився в Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру для отримання обвинувального акта - 16, 20 і 21 квітня.

За даними слідства, підозрюваний в 2015-2017 роках реалізував схему з постачання контрабандних товарів підприємствам "Укроборонпрому" з використанням ТОВ "Оптімумспецдеталь" та інших компаній. За цією схемою Ігорю Гладковському нібито перераховували 50% від загальної суми незаконно отриманого прибутку - 950 000 грн.

Нагадаємо, що 18 жовтня 2019 року Олегу Гладковському було повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ст.366-1 Кримінального кодексу України.

Як повідомляв "Апостроф", в жовтні 2019 роки за колишнього першого заступника секретаря РНБО і фігуранта скандалу з поставками військової техніки Олега Свинарчука-Гладковського внесли заставу, після чого він вийшов на свободу.

В травні 2020 року Гладковському майже на 7 мільйонів гривень збільшено суму інкримінованих збитків.