RU  UA

Кремль може захопити ще одну область України: екс-нардеп назвав, що зупинить Путіна

Кремлю потрібен сухопутний коридор до анексованого Криму, але президент РФ Володимир Путін наважиться розпочати активні військові дії в цьому напрямку, лише якщо побачить неготовність України до власного захисту.

Про це в програмі "Трикутник Іванської" на Апостроф ТV розповів український військовий, командир добровольчого батальйону "Миротворець" у 2014 році, народний депутат України у 2014-2019 роках Андрій Тетерук.

"Головною метою Путіна є захоплення всієї України, але він не відмовиться і від часткового поглинання, як це було в 2014 році, коли він анексував півострів Крим і частини Луганської і Донецької областей. Зараз для нього необхідно забезпечити сухопутний коридор до Криму, бо він зараз для Російської Федерації є островом", - заявив Тетерук.

Військовий наголосив, що Україна постійно має бути готова до провокацій з боку Росії, бо саме неготовність України до захисту власних територій дасть сигнал Путіну до активних дій.

"Для Путіна найбільш потрібним буде захоплення Херсонської області до Каховського водосховища, щоб забезпечити водою анексований Крим. Таким чином, він отримає і сухопутний шлях в Крим, і водну артерію. А це для нього зараз є величезним головним болем", - додав Тетерук.