RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

У Росії назвали ймовірне місце зустрічі Байдена і Путіна: коли відбудеться

Зустріч президента Росії Володимира Путіна і президента США Джо Байдена з найбільшою ймовірністю може відбутися в Швейцарії.

Про це повідомила газета "Комерсант" з посиланням на джерела в російських держструктурах.

Джерела кажуть, що рішення багато в чому буде залежати від переговорів глав дипломатичних відомств двох країн Сергія Лаврова і Ентоні Блінкена, які відбудуться на цьому тижні в Рейк'явіку.

Відзначається, що ключовими темами переговорів повинні стати стратегічна стабільність, а також прояснення конкретних намірів Вашингтона щодо Москви і позиції США з міжнародних питань, що зачіпають російські інтереси.

Джо Байден запропонував Володимиру Путіну зустрітися в одній з європейських країн 15-16 червня. Російська сторона готова працювати із запропонованими датами. При цьому Кремль досі не дав Білому дому однозначної згоди на проведення саміту.

Як повідомляв "Апостроф", для проведення зустрічі Байдена і Путіна є сім потенційних місць. Деякі європейські уряди вже запропонували свої кращі міста в якості можливих майданчиків. В їх число входять три країни, які звикли приймати такі зустрічі: Швейцарія, Фінляндія та Австрія.