RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Блінкен провів переговори з головним дипломатом Путіна: з'явилися важливі деталі

США хочуть мати передбачувані та стабільні відносини з РФ, але будуть жорстко відповідати на кроки Москви, що завдають шкоди Вашингтону і його союзникам.

Між Вашингтоном та Пекіном: якою повинна бути політика України

Таку заяву під час зустрічі з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим зробив держсекретар США Ентоні Блінкен, пише прес-служба Держдепартаменту США.

Під час переговорів американський чиновник зазначив, що США глибоко стурбовані присутністю російських військ біля кордонів України.

Також він висловив стурбованість станом здоров'я російського опозиціонера Олексія Навального, рішенням суду відправленого в колонію у справі "Ів Роше", і придушенням опозиційних організацій в Росії.

Крім того, Блінкен звернув увагу на питання медіакорпорації "Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода" та інформаційного порталу "Голос Америки", яких в РФ включили список ЗМІ- "іноземних агентів".

Блінкен підкреслив, що президент США Джозеф Байден буде "діяти жорстко" для захисту інтересів Сполучених Штатів у відповідь на кроки Росії.

Також було порушено питання звільнення американців Пола Вілана і Тревора Ріда, конфлікту Вірменії та Азербайджану навколо Нагірного Карабаху, стримування ядерних програм Ірану і КНДР і ситуації в Афганістані.

Нагадаємо, що Блінкен і його заступник Вікторія Нуланд провели зустріч з мером Києва Віталієм Кличком.