RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю: важливі подробиці

Україна повністю припинить авіасполучення з Республікою Білорусь і закриє її повітряний простір для перельотів з/в Україну. Відповідне доручення дав президент Володимир Зеленський після наради в Офісі президента у понеділок, 24 травня.

"Апостроф" зібрав все, що відомо про важливе рішення влади.

На нараді в Офісі президента 24 травня представники влади обговорили дії білоруських силовиків щодо примусової посадки пасажирського літака рейсом Афіни - Вільнюс і затримання в Мінську засновника Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича.

Володимир Зеленський ініціював припинення авіасполучення з Республікою Білорусь і закриття її повітряного простору для перельотів з/в Україну "з огляду на рівень небезпеки та нахабства викликів демократичним цінностям, які створює своєю діяльністю влада Білорусі в безпосередній близькості до кордонів України". Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони. секретар РНБО Олексій Данілов у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, Україна буде перенаправляти всі рейси в обхід повітряного простору Білорусі.

Данілов також наголосив, що "затримання 23 травня білоруського опозиційного журналіста в Мінську – це відкритий виклик всьому демократичному світу, нахабне нехтування міжнародними нормами і правилами".

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив про скликання позачергового засідання уряду для вирішення питання про заборону авіасполучення із Білоруссю.

"На доручення президента України Володимира Зеленського, у вівторок, 25 травня, скликаю позачергове засідання Уряду, де буде розглянуто питання щодо авіасполучення між Україною та Білоруссю", - написав він у своєму Telegram-каналі.

За інформацією очільника уряду, МЗС та Мінінфраструктури вже готують пакет відповідних рішень.

Як повідомляв "Апостроф", в Білорусі відхрестилися від примушення до посадки літака, що прямував з Афін до Вільнюса в неділю, 23 травня. Командувач ВПС і військ ППО республіки Берар заявив, що ВПС Білорусі не примушували лайнер Ryanair до посадки, а директор Департаменту з авіації Мінтранспорту і комунікацій Республіки Білорусь Артем Сікорський повідомив, що інформація про загрозу теракту надійшла від бойовиків ХАМАС.