RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Погрожують затримати всю сім'ю: силовики Лукашенка влаштували "терор" журналістці, яка залишила Білорусь

Влада Білорусі загрожує через родичів ведучій Аріні Малиновській яка виїхала з Білорусі в Україну через можливе переслідування з боку влади. 24 травня Аріні дзвонив слідчий і говорив, що затримують всю її сім'ю і будуть тримати, поки вона не приїде в РВВС.

Про це пише Белсат, в розпорядженні якого є розмова журналістки і слідчого.

Перший раз слідчий телефонував Малиновській в Telegram з номера Валентина Кучеренко, чоловіка сестри, і сказав, що Валентин і його друг знаходяться у них, а тепер вони їдуть за Валентиною та Анатолієм Малиновським - бабусею і дідусем Аріни. Пізніше Валентин зателефонував і сказав, що "все серйозно", його "відвозять", затримали також його колегу Георгія, який в цей час був у нього вдома. Валентин розповів, що у нього запитують, коли вона зможе приїхати, що "не відчепляться ні від нас, ні від батьків, ні від сім'ї".

Проти Аріни, каже Валентин, нібито хочуть тільки провести перевірку по адміністративній справі - матеріал йому показали слідчі.

У розмові слідчий запитує, коли Аріна повернеться переконує її приїхати і відмовляється говорити, в зв'язку з чим справа і чому затримали родичів Аріни, так як "не хоче обговорювати матеріали перевірки в Telegram".

Малиновська поїхала з Білорусі після випуску про силовиків, які затримали колишніх міліціонерів Єгора Ємельянова та Дмитра Кулаковського, які приходили в студію Белсат. Увечері 21 травня силовики прийшли на квартиру, де тимчасово жила Малиновська.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що наказ посадити в Мінську літак Ryanair, що прямував з Афін до Вільнюса і на борт якого перебував засновник Telegram-каналу NEXTA Роман Протасевич, було віддано для того, щоб "врятувати людей".