RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

"Троянський кінь" Кремля: як Левченко розв'язував війну на Донбасі

28 лютого 2014 року на сесії міськради в Донецьку Микола Левченко вивів на трибуну так званого "народного губернатора" Павла Губарева, який озвучив темники Кремля про "державний переворот" в Україні та "нацистську збройну шайку", а також зажадав від місцевих депутатів визнати "незаконними "склад ВР і уряду.

Як все відбувалося на сесії Донецької міськради та про роль самого Левченка в лютому 2014 року "Апострофу" розповів журналіст із Донецька Олександр Перемот.

"Було схоже, що тоді депутати міської ради не дуже серйозно сприймали ситуацію. Хоча "ополчення" фактично зібралося за тиждень до цього, коли тітушки в масках і з битами були під Донецькою ОДА", - сказав Олександр Перемот.

Також він згадав, що на самій сесії Губарєв представився чи то командиром, чи то главою "народного ополчення" і попросив слова. Тоді депутати не пустили його за трибуну, а відмовили йому після голосування.

"Але втрутився Микола Левченко - на правах народного депутата від Партії регіонів він взяв слово і під свою відповідальність попросив кілька хвилин для Губарєва", - зазначив журналіст.

За його словами, під кінець виступу частина депутатів почала кричати, щоб Губарєв пішов. У відповідь той став погрожувати, якщо його вимоги не задовольнять, то "ополчення" вживе заходів.

На наступний день вперше захопили Донецьку ОДА, замінивши над нею український прапор на російський. Примітно, що згодом сепаратисти завжди проганяли Левченко, коли він намагався виступати на їх мітингах.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Він не виправданий, але: чи зможе влада посадити одіозного регіонала Левченко