RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

ЦВК відмовилася проводити всеукраїнський референдум з продажу землі

Центральна виборча комісія (ЦВК) 11 червня відмовила в реєстрації ініціативної групи з підготовки референдуму про продаж землі сільськогосподарського призначення.

Про це повідомляється на сайті ЦВК.

У Центрвиборчкомі повідомили, що відмовили в реєстрації ініціативній групі, яка подала документи 1 червня, виходячи з двох факторів - аналізу дотримання законодавства під час створення ініціативної групи та звітів представників комісії, які були присутні на зборах.

Як зазначено в звітах, в ході створення ініціативної групи було допущено кілька порушень. Вони підтвердилися і під час перевірки документів.

"Зокрема, в списках учасників зборів 47 осіб включені в нього двічі. При цьому підписи навпроти однакових прізвищ та інших персональних даних візуально відрізняються. Також в списках учасників вказані відомості про 19 померлих, навпроти прізвищ яких проставлені підписи. До того ж, 17 осіб із зазначених "мертвих душ" включені в список членів ініціативної групи", - йдеться в повідомленні.

Таким чином, зазначили в Центрвиборчкомі, дані про результати голосування були спотворені.

Крім того, комісія раніше вже зареєструвала одну ініціативну групу з підготовки референдуму про ринок землі, яка подала документи 5 травня.

"А це є підставою для відмови в реєстрації відповідно до ч. 12 ст. 31 Закону про референдум", - резюмували в ЦВК.

Як повідомляв "Апостроф", Верховна Рада під час засідання 3 червня розблокувала підписання закону про онлайн-торги землею.