RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

28 вересня

Всі новини

Ексцес виконавця: чи може Росія обстріляти кораблі НАТО в Чорному морі

У Чорному морі проходять міжнародні навчання Sea Breeze 2021 за участю України, США та інших країн-членів і партнерів НАТО. У відповідь на небувалу концентрацію військово-морських сил потенційного противника в Чорному морі, Росія підняла в повітря практично всі літаки і вивела в море всі кораблі ЧФ РФ.

Експерти не виключають, що РФ може влаштувати провокацію щодо кораблів країн-учасників навчань, йдеться в матеріалі "Апострофа".

Як пояснив співдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Центру Разумкова Олексій Мельник, слід враховувати ту войовничу риторику, яка присутня зараз в Росії на найвищому рівні.

"Чого тільки варті слова Володимира Путіна про те що, якби російські військові потопили б британський есмінець Defender, то їм би за це нічого не було", - нагадав він.

Він запропонував уявити собі ситуацію, яка не настільки гіпотетична, як багато хто думає.

"Є такий термін "стратегічний сержант" або "стратегічний капрал". Це коли хто-небудь, або пілот літака, який здійснює проліт, або хто-небудь з екіпажу корабля, який перебуває поблизу зі зброєю, готовою до бою, захоче проявити героїзм і дійсно вистрілити у противника, наприклад, у натівські кораблі ", - пояснив Мельник.

За його словами, якщо говорити про можливий реальній обстріл або атаку корабля з країни-члена НАТО, то на даний момент, це швидше за все треба розглядати в контексті непередбаченого інциденту або ж ексцесу виконавця.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Сі Бриз 2021: чи розв'яже Росія війну в Чорному морі.