RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Гарантія на товар при покупці: що зміниться для українців і які є "підводні камені"

Верховна Рада України прийняла законопроект №4185, який дозволить застосування гарантійних документів в електронному вигляді. На думку експерта, в документі є деякі невідповідності.

Про це пише UBR.

Законопроект передбачає реєстрацію покупки на інтернет-ресурсі виробника товару. Передбачається, що нововведення істотно полегшить життя покупцям, бо їм більше не потрібно буде зберігати паперові документи на придбану техніку.

Заступник голови правління Союзу споживачів України (СПУ) Олег Цільвік висловив здивування деякими недоробками.

"Продавець іноді взагалі не має відношення до виробника. І в який спосіб продавець забезпечить наявність на сайті виробника можливості зареєструвати гарантію - незрозуміло", - сказав він.

На думку експерта, правильно було б розділити інформацію про електронні гарантії та про експлуатаційні документи.

Істотна частина товарів в Україні продається "перекупниками". Їх походження неможливо підтвердити. Незрозуміло, як в таких випадках буде забезпечуватися електронна гарантія.

В цілому Цільвік оцінив законопроект позитивно і зазначив, що він застрахує споживачів від втрати чека або гарантійного талона.

Раніше ми повідомляли, що Верховна Рада схвалила законопроект, який дозволяє продаж землі через інтернет на електронних аукціонах.