RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Зеленський готовий зустрітися з Путіним і підкинути нові теми для статті

Президент Володимир Зеленський прокоментував скандальну статтю двома мовами президента РФ Володимира Путіна “Про історичну єдність росіян і українців”. Зеленський не проти обговорити особисто певні деталі з цієї статті та зібрати матеріали для “наступного творіння Путіна”.

Про це Зеленський заявив під час прес конференції форуму “Україна 30. Гуманітарна політика”.

“Ми обов'язково проаналізуємо цю статтю, щойно я знайду час, детально почитаємо. Якщо потрібно, щоб ця стаття знайшла відповідь. Вона ж нібито написана і українською, значить потрібно, щоб ми щось відповіли, подумаємо”, - заявив президент.

Жартома додав: якщо Путін почав писати українською, то ми “все робимо правильно”. Також здивувався, що в президента “такої великої держави” є час для написання статей, але немає - для особистої зустрічі.

Як повідомляє РБК, в Кремлі вже відреагували на заяву Зеленського. За словами прес-секретаря Дмитра Пєскова, Путін готовий обговорювати все, окрім "питань Криму і Донбасу". Також додав, що "в практичному плані зустріч Путіна і Зеленського не готується".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Зеленський з гумором відповів на заяву Путіна, що "росіяни і українці - один народ". За словами Зеленського, якби це було так, то над Держдумою був би жовто-блакитний прапор.