RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Над Держдумою висів би прапор України: Зеленський підколов Путіна через його імперські погляди

Президент України Володимир Зеленський з гумором прокоментував заяву президента РФ Володимира Путіна про один народ, заявивши, що в такому випадку над Москвою вже віселби жовто-блакитний прапор.

Про це він сказав в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Ми точно не один народ. Так, у нас є багато спільного. В нас спільна частина історії, пам'ять, сусідство, родичі, загальна перемога над фашизмом і загальні трагедії. Так, все це вкрай важливо, і ми про це пам’ятаємо", - сказав Зеленський.

Він допустив, що, можливо, щось спільне українців і росіян буде в майбутньому, "якщо ще не пізно зупинити тотальне розділення між нашими країнами".

"Але ми, повторю ще раз, не один народ. Були б одним народом, то в Москві, швидше за все, ходили б гривні, а над Держдумою майорів би жовто-блакитний прапор. Тож точно не один народ", - підкреслив президент.

Він зазначив, що у кожного свій шлях, але одна мета повинна бути одна - закінчити війну на Донбасі, повернути Україні її території.

еможливо одночасно говорити про "один народ" та відверто захоплювати наші території і продовжувати бійню на Донбасі. Це ж очевидно", - сказав Зеленський.

Як повідомляв "Апостроф", Зеленський також відповів Путіну на його заяву про те, що Україна знаходиться під "зовнішнім управлінням".