RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Заступник генпрокурора України йде у відставку: всі подробиці

Заступник Генерального прокурора України Гюндуз Мамедов подав у відставку. Юридична компанія “Міллер” заявляє, що на посадовця чинився тиск.

Про це він написав у своєму Twitter-аккаунті.

“Написав заяву про відставку. Дякую всім, хто був поряд у ці складні останні 6 років і робив неможливі речі: на правовому фронті протидіяв збройній агресії РФ, повірив у можливість розбудови ювенальної юстиції та реалізовував цей проєкт. Далі буде… Служу українському народові”, - йдеться в повідомленні.

Юридична компанія “Міллер”, яка представляє інтереси Гюндуза Мамедова, повідомила, що керівництво Офісу Генерального прокурора свідомо створило складні умови роботи та всіляко блокувало виконання їм своїх посадових обов’язків.

Місяць тому Мамедова позбавили керування Департаментом щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, та Департаментом захисту інтересів дітей та протидії насильству, скоротили посаду заступника Генпрокурора.

Одночасно Служба безпеки України достроково припинила доступ Мамедова до держтаємниці, який був чинний до серпня, з метою обмеження виконання їм своїх повноважень.

Юридична компанія вважає, що через незалежність та відсутність підстав для звільнення Мамедова, на нього здійснювався тиск, який привів до його рішення про відставку.

Нагадаємо, 15 липня, Верховна рада України відправила у відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.