RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Викрадення Чауса з Молдови: кого називають ідеологом спецоперації

Колишній суддя Дніпровського райсуду Києва Микола Чаус, якого в квітні поточного року викрали в Молдові невідомі,знайшовся на території України. Як стверджують в Молдові, за цією спецоперацією стоять українські спецслужби.

За однією з версій, яку активно обговорюють в політичній тусовці, 3 квітня поточного року Миколи Чауса в Кишинева викрали співробітники української спецслужби Головного управління розвідки Міноборони (ГУР МО), а ідеологом операції нібито був тодішній голова Служби зовнішньої розвідки Валерій Кондратюк.

Колишній голова Луганської ВГА і Закарпатської ОДА Геннадій Москаль в недавньому ефірі Апостроф TV говорив, що Микола Чаус міг утримуватися на базі українських спецслужб в Миколаївській області. Згідно з цією версією, пан Кондратюк недавно позбувся посади в СЗР саме через історію з Миколою Чаусом.

Навіть якщо версія про участь військової розвідки і колишнього керівництва СЗР у викраденні Миколи Чауса правдива, то вони не могли провернути таку операцію без відома перших осіб держави, каже "Апострофу" Ростислав Кравець.

"Спецслужбістами виконували наказ, який їм дали. Наскільки це було зроблено професійно або непрофесійно, підставивши державу і президента, - окреме питання. Вважаю, що за всім цим (викраденням і подальшими ігрищами СБУ і НАБУ) стоїть Офіс президента", - сказав Ростислав Кравець.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Чаус розбрату між Зеленським і Порошенко