RU  UA  EN

Понеділок, 27 травня
  • НБУ:USD 39.90
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  39.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 травня

Всі новини

Названо три ключові теми, які обговорять на зустрічі Зеленський і Байден

Під час зустрічі президентів України і США Володимира Зеленського і Джо Байдена буде три блоки питань.

Про це розповів в ефірі на телеканалі "Україна 24" глава МЗС Дмитро Кулеба.

Читайте також: Перенесення зустрічі Зеленського і Байдена: "робочий момент" або провал Банкової

"Перший - це політичний. У нас з США з 2008 року діє стратегічне партнерство. Але, безумовно, за цей час все змінилося. І це стратегічне партнерство потрібно вивести на новий рівень", - сказав Кулеба.

Другий, за його словами, це - безпека.

"Безумовно, протидію російському агресору, питання Донбасу, Криму, куди і як будемо рухатися. Ми обговорювали кілька дуже конкретних ідей, поки не можу ними поділитися", - говорить Кулеба

Третій - економіка.

"Ми не приховуємо, що хочемо бачити більше американських грошей в українській економіці, особливо в стратегічних галузях нашої економіки. Ми можемо побудувати дуже ефективне партнерство з американським бізнесом, фінансовими установами, і готуємо до візиту конкретні проекти з назвами, цифрами, термінами реалізації, які передам на розгляд американської сторони ", - сказав він.

Кулеба розповів, що за результатами зустрічі будуть підписані документи, деякі з них вже буквально на фінальній стадії обробки.

"Деякі вимагають додаткового опрацювання. Будуть конкретні документи за результатами візиту, в цьому я запевняю", - сказав він.

Раніше ми писали, що на зустрічі президента України Володимира Зеленського та американського лідера Джо Байдена буде "амбітна повістка", зокрема обговорять "Північний потік - 2".