RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Випади Лукашенко проти України: в МЗС "тепло" поговорили з білоруським дипломатом

У МЗС України відреагували на зухвалу риторику президента Білорусі Олександра Лукашенка, яку він продемонстрував на прес-конференції 9 серпня. У зв'язку з цим в українське Міністерство закордонних справ викликали Тимчасового повіреного у справах РБ в Україні Кіріла Камишева.

Про це повідомила прес-служба МЗС України.

В першу чергу білоруського дипломата застерегли, що слова Лукашенка про можливість визнання АРК Крим російською територією будуть сприйматися Україною, як співучасть в анексії.

Також від Камишева зажадали пояснень щодо слів білоруського лідера, які можуть свідчити про те, що білоруська сторона все ж могла запросити на свою територію самозваних прокурорів з так званої "ЛНР" для допитування Протасевича. Раніше Білоруська сторона категорично заперечувала це. Але зараз може виявитися, що ці заперечення були брехнею.

МЗС України розцінює риторику Лукашенко, як "безвідповідальну і далеку від реалій". На думку української сторони, Лукашенко виставляє Україну, як ворога Білорусі та білоруського народу, тільки для того, щоб виправдати здійснюваний ним тиск на власний народ.

Раніше ми також повідомляли, що у Зеленського натякнули Лукашенко: недружній крок отримає потужний відповідь України.