RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Не шкодує про своє рішення: Байден звернувся до нації щодо ситуації в Афганістані

Президент США Джо Байден у понеділок, 16 серпня, звернувся до нації у зв'язку з захопленням Афганістану бойовиками "Талібану" і виведенням з країни американських військ. Він підкреслив, що не шкодує про своє рішення вивести війська після 20 років військової присутності Сполучених Штатів в Афганістані.

Трансляція промови Байдена велася на його офіційній сторінці в Twitter.

Глава Білого дому відзначив, що якби американські війська залишилися на території Афганістану, то це б означало ескалацію конфлікту і вимагало б тисяч додаткових військових.

"Нашою метою в Афганістані залишається запобігання атак на території США", - наголосив Байден.

Він нагадав, що американські війська були направлені до Афганістану, щоб знищити "Аль-Каїду", винну в трагедії 11 вересня, і ця задача виконана.

Також Байден заявив, що Вашингтон витратив на підтримку Афганістану більше трильйона доларів. Він підкреслив, що американські військовослужбовці "не повинні гинути на війні, яку не хочуть вести афганські сили".

США, за словами їхнього лідера, дали афганським військам все, що їм було потрібно, але не змогли забезпечити волею до перемоги - лідери країни втекли, а армія розвалилася. Незважаючи на це, Байден запевнив, що Сполучені Штати продовжать підтримувати афганський народ і заохочувати регіональну дипломатію.

Як повідомляв "Апостроф", в захопленому талібами Кабулі перебуває український літак, який має евакуювати наших громадян, але поки не може вилетіти через складну ситуацію в аеропорту.