RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Україна отримає від США кредит $ 3 млрд: на що вони підуть

В ході візиту Володимира Зеленського в Вашингтон в США прийняли рішення про те, що американський експортно-імпортний банк дасть Україні кредит на суму 3 млрд доларів після підписання меморандуму про взаєморозуміння.

Про це повідомляється на офіційному сайті Білого дому.

"Що стосується економіки, то ми використовуємо цей візит для поглиблення нашого і без того міцного економічного партнерства. Наші країни завершать роботу над меморандумом про комерційну співпрацю, а Ексімбанк і Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України підпишуть меморандум про взаєморозуміння з початковим обсягом підтримки в розмірі $ 3 млрд", - йдеться в повідомленні.

Умови наданого Україні кредиту поки не розкриваються.

Нагадаємо, у Вашингтоні в середу, 1 вересня, відбудеться перша зустріч президента України Володимира Зеленського з президентом США Джо Байденом. Український президент прилетів до американської столиці напередодні, провівши ряд зустрічей з міністрами.

Лідер України обговорив з главою Світового банку Девідом Малпассом земельну реформу, іригацію та розвиток агросектору, які Світовий банк готовий підтримати.

Раніше Україна підписала з США угоду про стратегічні засади оборонного партнерства.