RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Про росіян і не згадав: Зеленський заявив, що у народів України та Білорусі спільна історія

В рамках свого візиту в США президент Володимир Зеленський відвідав Стенфордський університет. Під час виступу він зазначив, що в України і Білорусі спільна історія і побажав їй бути вільною і демократичною країною.

Повне відео виступу Зеленського перед студентами і викладачами Стенфордського університету опубліковано на YouTube-каналі телеканалу "ДІМ".

"Зараз ви говорили своєю державною мовою (білоруською, "Апостроф"). Я вас прекрасно розумію. Це говорить про те, що у нас реально спільна історія. І дійсно, ми один одного розуміємо. Я зараз не тільки про нас з вами. А про наші народи ", - сказав Зеленський.

Він додав, що Київ добре розуміє ситуацію в Мінську і побажав Білорусі бути вільною і демократичною країною, як Україна.

"Ми точно розуміємо, що відбувається у вас, ми розуміємо, що те ж саме відбувалося у нас", - зазначив президент України.

Як повідомляв "Апостроф", виступаючи в Стенфорді, Зеленський, відповідаючи на одне із запитань, також заявив, що в Україні неможливий авторитарний режим, адже існує сильне громадянське суспільство, яке цього не допустить.