RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Плювали на брудний газ через високі ціни: в Кремлі очікують запуску "Північного потоку - 2"

У Москві сподіваються, що ніхто і ніщо вже не зможе зірвати запуск російського трубопроводу "Північний потік - 2", будівництво якого досягло завершальній стадії.

Про це з посиланням на заяву прессекретаря президента РФ Дмитра Пєскова повідомляє ТАСС.

"Зараз ми знаємо, що проект в завершальній стадії. Ми сподіваємося, що вже ніщо і ніхто не зможе перешкодити введенню цього великого інфраструктурного об'єкта в стрій", - сказав представник Кремля.

Він вважає, що через рівень світових цін на блакитне паливо і низьке заповнювання газових сховищ навряд чи хтось прислухається до тверджень про небезпеку "Північного потоку - 2".

"Що стосується цих попереджень українцям, європейцям про те, що це надзвичайно небезпечний проект і так далі, на тлі нинішніх цін на газ, нинішньої катастрофічної ситуації із заповненням підземних газових сховищ, напевно, навряд чи хтось готовий прислухатися до цих криків", - зауважив Пєсков.

Нагадаємо, під час візиту в США президент Володимир Зеленський обговорив з міністром енергетики США Дженніфер Гренхольм загрозу "Північного потоку - 2" і назвав російський газ найбруднішим у світі.

Раніше колишній радник американського президента Джорджа Буша-молодшого і дипломат Держдепу США з часів президентства Рональда Рейгана Дебра Кейган розповіла про те, чому Росія так дорожить "Північним потоком - 2".