RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Росія знову брязкає зброєю: біля кордонів України стартували військові навчання

Спільні стратегічні навчання Росії та Білорусі "Захід-2021" стартували одночасно на 14 військових полігонах: дев'яти російських і п'яти білоруських.

Про це повідомляється на сайті Міноборони РФ.

Всього в навчаннях, які проводитимуться на території понад дві тисячі кілометрів - від акваторії Балтійського моря в Калінінградській області до полігонів у Воронезькій і Нижньогородській областях, братимуть участь:

  • близько 200 тисяч військових;
  • понад 80 літаків і вертольотів;
  • до 760 одиниць бойової техніки, в тому числі: понад 290 танків, понад 240 знарядь, реактивних систем залпового вогню і мінометів, а також до 15 кораблів.

На території Білорусі в навчаннях задіяно 12 800 людей, в тому числі до 2 500 російських військовослужбовців. Вони будуть використовувати 30 літаків і вертольотів, до 350 одиниць бойової техніки, в тому числі близько 140 танків, до 110 гармат, реактивних систем залпового вогню і мінометів.

Відзначається, що крім російських та білоруських військових у навчаннях також беруть участь військовослужбовці з Вірменії, Індії, Казахстану, Киргизії і Монголії. Узбекистан, Пакистан і Шрі-Ланка направили оперативні групи офіцерів, які увійшли до складу штабу навчань. Як спостерігачі в "Заході-2021" присутні військовослужбовці з Китаю, В'єтнаму і М'янми.

Відзначимо, що на навчаннях "Захід-2021" повітряно-десантні війська Росії вперше десантують в повному складі парашутно-десантний батальйон з 30 бойовими машинами десанту БМД-4М.

Читайте також матеріал "Апострофа": Агресивний "Захід 2021": чи варто Україні чекати провокацій.